Pages

31.7.10

Happy Birthday Harry!


Έχασε τους γονείς του πριν να έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει. Επέζησε από τον πιο επικίνδυνο μάγο, χωρίς κανείς να ξέρει γιατί (ή έστω σχεδόν κανείς! Υπάρχει ένας που κάτι υποψιάζεται!). Θα αναγκαστεί να μεγαλώσει μέσα στην κακομεταχείριση και την υποτίμηση, αλλά ένας άλλος κόσμος τον περιμένει. Τα ενδέκατά του γενέθλια θα είναι το δεύτερο κομβικό σημείο της ζωής του· το σημείο που θα έρθει ξανά σε επαφή με τον αληθινό του κόσμο, τον κόσμο στον οποίο ανήκε πριν από εκείνη την μοιραία μέρα των Αγ. Πάντων, περίπου πριν από μια δεκαετία.

Μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, ο Χάρι θα ακολουθήσει έναν δρόμο ενηλικίωσης πιο υπέροχο, πιο τρομαχτικό, πιο φανταστικό και πιο απίστευτο απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ κανείς να τολμήσει να φανταστεί. Φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή, εχθροί που δεν θα ησυχάσουν αν δεν τον καταστρέψουν... Και η αναζήτηση της ταυτότητας. Πόσο σε καθορίζει ποιοι ήταν οι γονείς σου; Πόσο σε καθορίζουν οι συνειδητές επιλογές σου; Πόσο ελεύθερος είσαι να διαλέξεις τι είσαι; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να προστατεύσεις τους ανθρώπους και τα ιδανικά που αγαπάς; Και θα είναι η αγάπη αρκετή για να αντέξει έναν από τους πιο τρομακτικούς πολέμους στον ιστορία της μαγικής κοινότητας;

Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κι όπου τα πάντα μπορούν να είναι τα πάντα, το να διατηρείς την ακεραιότητά σου είναι μία διαρκής πρόκληση. Αλλά πάντα, πάντα, η επιλογή είναι δική σου.

It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities. - Dumbledore


31 Ιουλίου, λοιπόν, και σήμερα ο Χάρι έχει γενέθλια...

Happy Birthday Harry Potter!

No comments: